jwildfire.org
https://jwildfire-forum.overwhale.com/

JWF 6.0 beta, Red tinting on video
https://jwildfire-forum.overwhale.com/viewtopic.php?f=6&t=2889
Page 1 of 1

Author:  Whittaker [Sat Aug 15, 2020 1:31 pm ]
Post subject:  JWF 6.0 beta, Red tinting on video

On some of my videos in the 6.0 beta, an area in the bottom middle and bottom right are tinted red for some reason. Also, on some other videos, the tint seems to shift slightly throughout the video.

When the original frames are rendered they look fine but once encoded automatically through JWildfire they get the red tinting.

Animation video:
https://1drv.ms/u/s!AhjR8cDKmWssxnws8-K ... J?e=x6VSbH

Flame animation parameters:
https://gist.github.com/whitt107/fbbde9 ... 6118bb14a5

Example of a single rendered frame that is colored properly (ignore that it's vertical):
https://1drv.ms/u/s!AhjR8cDKmWssxnOcJtt ... R?e=eEzqug

Author:  thargor6 [Sat Aug 15, 2020 10:20 pm ]
Post subject:  Re: JWF 6.0 beta, Red tinting on video

Good find!

Must be something inside jcodec.

Do you have still the single frames and could try out a fixed version? (Otherwise I would have to render them in order to be able to duplicate the error)

Cheers!

Author:  thargor6 [Sat Aug 15, 2020 10:57 pm ]
Post subject:  Re: JWF 6.0 beta, Red tinting on video

Edit: I have created a snapshot from the latest code of jcodec from GitHub, it seems that this might fix the problem. At least my small test renders looked right now.

I think we will go for release with this version then.

Cheers!

Author:  Whittaker [Sun Aug 16, 2020 1:09 pm ]
Post subject:  Re: JWF 6.0 beta, Red tinting on video

Re-rendered the video last night using the latest github copy with the fix in it and it's working great now without the tinting issue. :)

Thanks for your quick response. :)

Here's a link to the color correct version of the video:
https://1drv.ms/u/s!AhjR8cDKmWssxwGxpJq ... X?e=7Zq3nm

Author:  thargor6 [Sun Aug 16, 2020 2:03 pm ]
Post subject:  Re: JWF 6.0 beta, Red tinting on video

Nice video and thanks for verifying the fix!

Cheers!

Andreas

Page 1 of 1 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/